Menu

Atelier

Op dit moment zijn er geen exposities.

Mijn atelier is alle dagen geopend – bel vooraf voor afspraak 0341-262432 of mail naar jooprb@hotmail.com

Joop Erbé

Als jongetje keek ik vaak naar houtdraaien. Mijn vader bedreef deze sport. Als autodidact kreeg hij het houtdraaien snel in de vingers, niet zozeer op technisch gebied maar zijn eindproducten mochten gezien worden. Ze vielen op door strakke en vernieuwende vormgeving. Ik heb heel veel naar het draaien van hout gekeken en heb als jongetje ook wel eens wat gedraaid. Het houtdraaien en het werken met hout heeft mij altijd bezig gehouden.

Na mijn vroege pensionering (2001) ben ik weer gaan houtdraaien. Ik kocht een professionele draaibank, bouwde er een ruime werkplaats omheen en nam les van Christiaan Jörg en later van andere gerenommeerde houtdraaiers in binnen en buitenland.

Vervolgens ging ik hout verzamelen. Inlands hout, het liefst met afwijkingen want dat had mijn voorkeur, en dat is nog steeds zo.

De tijd dat ik met houtdraaien bezig ben staat niet in verhouding met de tijd die ik besteed aan het zoeken, zagen, slepen en conserveren van hout. 

Mijn kennis van hout en houtdraaien deel ik graag met anderen. Het geven van houtdraailes is een logies gevolg. Mijn atelier is hier inmiddels helemaal voor ingericht. (zie workshops / cursus).